DIVING


Nordsøen er et skatkammer. Sprælfyldt med liv og glemte historier. Under bølgerne ligger sunkne landsbyer og forliste skibe. Med havet som himmel strømmer tiden hen over fregatter, krigsskibe og fiskefartøjer. En anden tid, en anden bevægelse, en anden dimension under overfladen.
 
Thyborøn er bygget på mod, tro og trods. Nordsøens grådige bølger bed hul til Limfjorden for bare 150 år siden. Ved den nye vandvej blev der anlagt en havn. Mennesker overlever her på kanten med vilje, viden og stærkt sammenhold. Gennem storm og havblik. Fiskeri og forlis. Det er ikke en tilfældighed at opbygningen af hele redningsvæsnet tager sit udspring i dette område og formidlingen af dette også hører hjemme her. 
Her ses en dykker  på opdagelse ved vraget Arctic, der ligger ca. 1,6 km ud for kysten.
Foto: Dennis Normann Andersen
Her ses en dykker på opdagelse ved vraget Arctic, der ligger ca. 1,6 km ud for kysten. Foto: Dennis Normann Andersen
Næsten helt omsluttet af vand er Thyborøn det oplagte sted for vandhunde, dykkere og andre med en forkærlighed for aktiviteter ved, på eller i det våde element. 
 
Limfjordens vind- og vandforhold er ideelle til dykning, mens Vesterhavets vilde vover er for de mere erfarne. Og herude på havets bund venter udfordringer og spændende oplevelser for vragdykkere. I menuen til venstre kan du læse historien om nogle af de vrag, du som dykker kan finde og udforske i Vesterhavet.
Hent Adobe Flash player
Skibsvraget S/S Arctic