Fiskedag i Thyborøn 2013 - Opskrifter


Opskrifterne på de lækre fedtfattige fiskefrikadeller med grønt, som gjorde stor lykke på Fiskedagen i Thyborøn, samt den hjemmelavede remoulade og råkost er nu tilgængelige her på siden.

Fiskefrikadeller

500 g hakket fisk (meget gerne groft hakket) 
1 stort løg 
3 spsk. hvedemel
3 æg
1 dl. hakkede krydderurter dild, persille, purløg (jo mere jo bedre)
Evt. 4 spsk. kapers grofthakket.
1 dl mælk
Salt 
Sort peber

Fiskefarsen røres lidt med saltet - imens blendes løget med mælk.
De resterende ingredienser kommes i og dejen røres godt - lad den stå og trække gerne 1 time på køl.
Farsen skal være blød og IKKE stenhård! Skulle farsen være ret hård/tør så rør et æg eller 2 mere i. 

Steg 1 lille fiskefrikadelle først for at smage om der er nok salt og peber i.

Råkostsalat 2 pers

6 spsk. hytteost
3 spsk. skyr
½ tsk. dijonsennep
½ spsk. akaciehonning
½ tsk. groft salt
6 spsk. groft revet gulerod
1 æble i små tern 

Rør hytteost sammen med skyr, dijonsennep, akaciehonning og salt. Bland grøntsagerne i dressingen og stil råkostsalaten tildækket i køleskabet. Smag til med salt og peber.

Remoulade – 2 pers

2 spsk. mayonnaise
1 spsk. pickles
½ tsk. groft salt
½ tsk. peber
½ spsk. kapers 

Mayonnaise, pickles og kapers røres sammen og står og trækker indtil servering.

Server fiskefrikadellerne, den hjemmelavede råkost og remoulade med et godt stykke rugbrød og en skive citron.