Fiskehallen Thyborøn


Helt i fisk!

Med et navn som Fiskehallen, så er alt dømt til at gå helt i fisk. Men for manden bag er en fisk ikke bare en fisk. Det er en god fisk. En frisk fisk. Og en selvfølge.  

En livsstil

Lige så sikkert som auktionsmesteren sidder klar til at styre internetauktionen, er det at Anders Olesen hver morgen indtager sin plads på auktionen. Klar til at byde på de friske fisk. For frisk fisk fra Thyborøn er et brand. Og det er noget Anders Olesen lægger meget stor vægt på.   
 
Det med den friske fisk er meget mere end et arbejde. Siden Anders Olesen overtog Fiskehallen i 1989 - og egentligt fra sin tid hos Thorfisk – så er det med fisken blevet en livsstil.  Også hustruen Sine og næste generation er på lønningslisten. Særligt i de travle sommermåneder kan det være en fordel, for så får familien også set hinanden. I løbet af året er de seks fuldtidsansatte i Fiskehallen, mens medarbejderstaben tæller 45 personer om sommeren.  
 
Når fisken er handlet på auktionen, så bliver den transporteret de få hundrede meter til Anders Olesens egen forarbejdningsvirksomhed Wellfish, og derefter videre til Fiskehallen på den anden side af vejen. Så kan fisken nærmest ikke være friskere, når den serveres i restauranten eller sælges i butikken.

Sommerferie, selskaber og sundhedsbølge

Til dagligt er der godt gang i Fiskehallen, men specielt de tre S’er: Sommerferie, selskaber og sundhedsbølge medvirker til en stigende travlhed.  
 
Om sommeren summer det af liv i hele Thyborøn. Det hyggelige miljø og stemningen ved vandet hvor Fiskehallen ligger, lokker turisterne til. En del turister vender tilbage til Thyborøn hvert år. Nogle har endda gjort det til et fast punkt på dagsordenen at spise frokost i Fiskehallen. Herunder en håndfuld nordjyske motorcykelentusiaster der i over 10 år har gjort et stop ved Fiskehallen. Her kan de nemlig få det de beskriver som Danmarks bedste rødtunger med friske rejer på deres tur ned langs Vestkysten.
 
Også i det autentiske gamle auktionslokale i Fiskehallen summer det. Lokalet er nemlig blevet populært at leje til selskaber. Her bliver der afholdt modeshow, oktoberfest, sølvbryllup og mange andre selskaber, hvor Fiskehallen selvfølgelig står for en lækker fiskemenu efter arrangørernes ønsker.  
 
Den sundhedsbølge, der ruller ind over hele landet, har gjort både turister og lokale meget mere bevidste om, at fisk ikke alene smager godt, men også er et sundt valg. Ifølge Anders Olesen kan Fiskehallen godt mærke, at der er kommet et øget fokus på sundhed – og at fisk er sund spise.