Juli - Kulmule


Kulmule - en mule så sort som kul

-deraf navnet.
 

Kulmulen er velegnet til kogning, dampning, stegning eller grill og anses i Sydeuropa for en af de bedste spisefisk, hvor den herhjemme har været en lidt overset fisk. Heldigvis er man i det danske køkken ved at blive opmærksom på de langt flere forskellige fiskearter som kan berige vores madkultur, og her er kulmulen bestemt én af dem.

Kulmulen er en mager fisk. Kødet er hvidt til lidt gråligt og løst i rå tilstand, men bliver fast efter tilberedning. 

Den har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Står nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder, som spiser sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fanges med trawl eller garn og landes bl.a. i Hvide Sande og Thyborøn.

Opskrifter på kulmule

Se flere lækre fiskeopskrifter på Fødevarestyrelsens side Alt om Kost

og 2 gange om ugen