Marineringskursus


Kystcentret Thyborøn dannede ramme om det første kokkeskolekursus i NORTHSEALIVING.
31 deltagere havde meldt sig til arrangementet, der havde marinering som tema.
 
Kok Kim Schytt fik klædt deltagerne godt på til at sørge for forskellige slags hjemmemarineret sild til eksempelvis julebordet, men fik også åbnet deltagernes øjne for de Vesterhavsfisk der er velegnet til marinering.
 
En god blanding af mænd og kvinder hyggede sig denne søndag eftermiddag, hvor de fik lov at filetere, hakke og koge til den store guldmedalje.
 
Tilbagemeldingerne fra deltagerne var, at de ud over en rigtig hyggelig dag også fik lært noget. Flere blev overrasket over hvor nemt det er at marinere selv, og der var enighed om at fremover skal fiskene da være hjemmemarineret.
Inden marineringskurset havde flere lokale budt ind med deres favoritopskrifter på marinerede fisk. Alle opskrifterne blev samlet i et hæfte.