Naturrum Thyborøn


Naturrum Thyborøn er nu en realitet og blev indviet den 16. juni 2012.
Formålet med Naturrum Thyborøn er at vise naturkræfterne, der gør sig gældende ved Vestkysten og naturens reaktion på dem, bl.a. nedbrydning og tilpasning. De vindomsuste klitter, de mildere strandenge og det barske Vesterhav mødes her med menneskets forsøg på at tæmme naturen.
 
 
Intentionen med Naturrummet er at sætte fokus på stedets særlige attraktioner: naturen, havet, fjord og fugle, samt de historiske spor som bunkere og kunstige søer.  
 
Målet med Naturrummet er at trække flere mennesker ud i området ved at lave nogle aktiviteter som f.eks. fysisk udfoldelse, naturoplevelser, information samt opfordring til fordybelse i naturen.

Naturrummet indeholder

En bunker er blevet udgravet og kan anvendes som shelter, eller man kan bare gå en tur ned i bunkeren og se, hvad den indeholder.
Naturrum Thyborøn har etableret to vandreture i området, en rute på 4 km og en på 11 km. Her kan du følge de opsatte infoskilte rundt i området og lære mere om bl.a. fuglelivet og naturen, man færdes i.                         
Derudover er der en legeplads for både børn og voksne med bl.a. legehuse, sten med mønster fra naturen, armgangsstativ m.m. I dette område kan du også finde Info-cuben, som er en 2x2m beton-cube, som skal illustrere en bunker. Herfra kan du få en mængde informationer serveret på en spændende måde.
 
Andetsteds i området finder du en bålplads og bænke, hvor du kan komme ud i det fri og tilberede din egen mad. Her vil der være udsigt over Lagunesøen, i hvilken der er placeret nogle trædesten.
 
Fra parkeringspladsen kan du sidde under halvtag på rastepladsen og spise din frokost, og her er der også adgang til toilet.
 
Naturrummet er handicapvenligt, så det er nemt at komme ind på rastepladsen og toilettet, ydermere kan man komme op på en udsigtsmole, hvor der er udsigt over havet og stranden.
 
Har du spørgsmål vedrørende Naturrum Thyborøn kan du kontakte projektler Lone Have på lone.have@lemvig.dk

Naturrum Thyborøn er støttet af:

 
Hent Adobe Flash player
Naturrum Thyborøn