November - Torsk


Torsk

Torsken er en mager fisk som har meget store anvendelsesmuligheder. Den er velegnet til kogning, dampning, stegning – kold eller varm.

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinje. Bugen er hvidlig, ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne.

Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Torsken har stor betydning for fiskeriet. Den fiskes med trawl, snurrevod, garn og liner. Kysttorsk fiskes med torskeruser og bundgarn. Det danske torskefiskeri er udbredt i samtlige danske farvandsområder og landes således også i Thyborøn.

Det er sæson for torsk hele året, men en gammel fiskeregel siger, at alle måneder som slutter på "r", er sæson for torsk, hvilket stemmer godt overens med spisekvaliteten for torsk, som topper i månederne september til februar.

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinje. Bugen er hvidlig, ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne.

Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Torsken har stor betydning for fiskeriet. Den fiskes med trawl, snurrevod, garn og liner. Kysttorsk fiskes med torskeruser og bundgarn. Det danske torskefiskeri er udbredt i samtlige danske farvandsområder og landes således også i Thyborøn.

Det er sæson for torsk hele året, men en gammel fiskeregel siger, at alle måneder som slutter på "r", er sæson for torsk, hvilket stemmer godt overens med spisekvaliteten for torsk, som topper i månederne september til februar.

       
       
       
       

Opskrifter på torsk

 

 

Se flere lækre fiskeopskrifter på Fødevarestyrelsens side Alt om Kost

og 2 gange om ugen