Oktober - Havkat


Havkat

Den almindelige havkat kan kendes på, at kroppen har 10-15 mere eller mindre regelmæssige mørke tværstriber ned langs siden. Grundfarven varierer fra rødbrun til gråbrun. Den har et stort hoved med et stort gab og en sammentrykket krop med lange ryg- og gatfinner. Kraniets knogler er usædvanligt stærke med meget kraftige kæbemuskler, der er i stand til at knuse muslinger, før de sluges. Den maksimale størrelse og vægt er 150 cm og 24 kg.

Havkatten er en middelfed fisk, er fin og lys i kødet som er ret fast i forhold til så mange andre fisketyper.

Kødet er saftigt med meget få ben, så den er nem at filettere og kan også skæres i koteletstykker med ben i midten.

Sælges også under navnet koteletfisk. Havkatten kan med fordel dampes, grilles eller ovnsteges. Den har sæson hele året.

Opskrifter på havkat

Se flere lækre fiskeopskrifter på Fødevarestyrelsens side Alt om Kost

og 2 gange om ugen