NORTHSEALIVING Vision


NORTHSEALIVING og fremtiden

I fremtiden er visionen, at NORTHSEALIVING i Thyborøn et verdenskendt område, hvor turister igennem sjov, leg, læring og oplevelser får et autentisk og uforglemmeligt indblik i livet ved Nordsøen.
 
NORTHSEALIVING er også det perfekte sted for erhvervsturister, der skal væk fra hverdagen for at udvikle, lave strategi eller på kursus.
 
Det er i NORTHSEALIVING forskere mødes og studerer elementernes betydning for materialers holdbarhed, der udvikles på vedvarende energi og forskes i fiskeri og kvalitetsfødevarer. Overalt i NORTHSEALIVING foregår der undervisning inden for fiskeri, kystnatur, madlavning, ernæring, og fysiologi på alle niveauer fra børnehaver til universitetet.  
 
Når visionerne fra prospektet er realiseret, binder NORTHSEALIVING havneområdet sammen med naturrummet igennem Food, Diving og Experience.  

Experience

EXPERIENCE rummer hele oplevelsesspektret og sikrer uforglemmelige minder, hvor alle sanser er aktiveret i fortidens fortællinger, nutidens spændinger og fremtidens mystik.
 
I EXPERIENCE kan du opleve redningsaktioner, lære om redningsvæsnets historie, se vodbindere i aktion, tage på guidede ture i kystnaturen, lære om badesikkerhed og føle et revlehul på egen krop. Du kan sejle med havkajak, hjælpe med at måle vejret og vinden og komme på en fisketur på havet.  
 
Aktiviteterne i Experience er spredt ud over hele Thyborøn, men der er mange spændende udstillinger på Containerpladsen, på Kystcentret og i Dolkhalen hvor Jyllandsakvariet er flyttet ind.

Diving

DIVING har aktiviteter for erfarne dykkere, der kan dykke på de mange spændende vrag langs Vestkysten eller på det kunstige rev med fly, skibe og undervandsskulpturer i Limfjorden. De mere uerfarne dykkere kan afprøve teknikker i det store saltvandsbassin midt i Thyborøn, hvor de kan komme helt ned på 6 meters dybde og afprøve dykning på vrag imens deres venner ser på fra Undervandsrestaurantens vinduer.  
 
I Dykkercentret, som ligger i Dolkhalen kan dykkerne mødes til kursus, til en hurtig grejsnak eller lidt mad efter et godt dyk. Det er i DIVING butikken du kan bestille dit næste dyk, se fantastiske dykkerfilm og købe det sidste nye udstyr.

FOOD

Centrum for aktiviteterne i FOOD er Madgaden. Det er en oplevelsesgade med ni huse med hver deres identitet med fokus på fisk og skaldyr samt på traditionelle og nye produktionsmetoder.
 
Her kan gæster se, smage og ikke mindst selv få lov at deltage i produktionen af deres NORTHSEALIVING madsouvenir.